A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад "Мутинський ліцей"
Кролевецької міської ради

Уміння вчитися

Дата: 04.02.2022 12:40
Кількість переглядів: 70

Є три необхідні звички, які за будь-яких умов зроблять доступною будь-яку річ, яку тільки може уявити людина:

  • звичка до праці,
  • звичка до здоров'я,
  • звичка до навчання.

(Елберт Хаббард, американський письменник, видавець, художник і філософ)

Які звички, що стосуються праці, здоров'я та навчання, ви маєте?

Які вважаєте ще не сформованими? Чому?

Спочатку спробуємо з’ясувати, що таке ефективне навчання. Педагоги визначають його як процес засвоєння інформації та здобуття нових знань із максимальною якістю.

Процес засвоєння інформації відбувається через її сприйняття, осмислення та розуміння, узагальнення та закріплення у пам’яті.

Способи ефективного навчання

Комусь із вас навчання дається легко, іншим для того, щоб засвоїти матеріал, необхідно займатися значно більше, працювати з репетиторами.

Але не всі задумуються над необхідністю навчатись. Дехто навіть думає, що шкільне навчання не важливе, що знання, здобуті у школі, можуть і не знадобитися в житті.

Проте слід усвідомлювати, що успіх забезпечується саме ґрунтовною підготовкою до майбутнього життя і залежить від того, як ви у школі навчилися вчитися, здобувати, опрацьовувати та запам’ятовувати інформацію.

Прочитайте і поміркуйте, чому в одній із міжнародних ІТ-компаній вважають необхідними саме перелічені навички. Чи погоджуєтеся ви з такою думкою? Чи вважаєте ви, що саме цьому слід навчатись у шкільні роки?

Пергляньте: https://naurok.com.ua/prezentaciya-na-temu-tema-10-uminnya-vchitisya-umovi-uspishnogo-navchannya-216553.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора