A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад "Мутинський ліцей"
Кролевецької міської ради

Цінність родини. Чинники міцної родини. Готовність до сімейного життя. Поняття «ґендер» і «стать»

Дата: 17.03.2021 09:08
Кількість переглядів: 2394

 Родина є однією з найважливіших життєвих цінностей адже лише серед найрідніших, найближчих людина найповніше себе реалізовує як чоловік і жінка, голова родини і господиня, батько і матір. Дружна родина завжди надихає, підтримує, допомагає, задовольняє фізіологічні, соціальні і духовні потреби дітей.
- Яким же чином родина задовольняє фізіологічні, соціальні і духовні потреби? (знайдіть відповідь у підручнику).
Фізіологічні – мати й батько створюють затишний дім, дбають про їжу, одяг.
Соціальні – дають любов, повагу, належність до групи. Дитина вчиться спілкуватися, розв’язувати конфлікти і будувати свої стосунки з батьками, братами, сестрами; засвоює цінності й норми поведінки.
Духовні – знайомиться вперше з прекрасним: кімнатні рослини, вишиті рушники, намальовані картини; тут співають колискову, читають книжки, навчають народних ремесел; задовольняють пізнавальні, естетичні та потреби в самореалізації.

Випишіть у зошит важливі чинники щасливої родини.

Запишіть у зошит 10 домашніх обов'язків. розподілітьїх на чоловічі, жіночі та спільні. поміркуйте, чи можуть чоловіки виконувати традиційно жіночу роботу і навпаки.
Існують закони, які обмежують мінімальний вік укладення шлюбу. В Україні він становить 18  років для хлопців і  17 років для дівчат. Однак далеко не всі юнаки і дівчата готові до сімейного життя в такому молодому віці. Більшість молодих людей ще не досягають біологічної, психологічної і соціальної зрілості (опрацюйте підручник с.157-159)

Читати §22.  Створити герб своєї родини ( наприклад, як на мал.40 підручник, с.156)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора