A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад "Мутинський ліцей"
Кролевецької міської ради

Запобігання захворюванням, які передаються статевим шляхом

Дата: 14.04.2021 11:33
Кількість переглядів: 967

Інфекції, що передаються статевим шляхом (ІПСШ) спричинюють бактерії, віруси, гриби, найпростіші (одноклітинні тварини). ІПСШ можуть завдавати значної шкоди здоров’ю людини,  адже  призводять до різноманітних захворювань.  До них належать: сифіліс, гонорея, хламідіоз, трихомоніаз, геніальний герпес, СНІД. Понад 40 збудників різних хвороб передаються статевим шляхом. На відміну від звичайних інфекційних захворювань венеричні хвороби не залишають після себе імунітету, і при повторному зараженні хвороба розвивається знову. При венеричних хворобах видужання не настає само по собі: без медичної допомоги людина не може позбутися такої хвороби і хворіє на неї все життя.
Запобігання захворюванням передбачає моральну поведінку, дотримання правил гігієни під час статевих контактів і своєчасне звернення до лікаря в разі виникнення симптомів.
Контрацепція – це методи запобігання вагітності. 
Бар’єрні методи контрацепції  є надійними серед всіх, так як завдяки створенню механічного бар’єра забезпечують захист не тільки від небажаної вагітності , а й від ІПСШ. До них відноситься презерватив.
Гормональні контрацептиви не захищають від ІПСШ і підбираються лікарем індивідуально.
Пам’ятайте, що окрім відмови від статевих стосунків жоден  метод контрацепції не може дати повної гарантії запобігання вагітності.
Опрацювати §25.
Перегляньте презентацію : https://naurok.com.ua/prezentaciya-infekci-scho-peredayutsya-statevim-shlyahom-ta-h-profilaktika-180266.html    
 або відеоуро : https://www.youtube.com/watch?v=NwgAdZyc2ek
або порада фахівця: https://www.youtube.com/watch?v=r3JLz8d0y8Q

Запитайте батьків і друзів, що вони б хотіли дізнатися про ВІЛ/СНІД.
Запишіть їхні запитання, підготуйте відповіді на них.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора