A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад "Мутинський ліцей"
Кролевецької міської ради

На шляху до сталого розвитку

Дата: 29.04.2022 09:00
Кількість переглядів: 93

Стартове завдання

1. Які глобальні загрози, на вашу думку, є найбільш актуальними у наш час?

Минулої зустрічі ми з’ясували, що створення атомної зброї, демографічний вибух, безконтрольне зростання матеріального виробництва і споживання перетворили людство на найбільшу геологічну силу, що загрожує вичерпанням природних ресурсів, порушенням природних балансів, руйнуванням екосистем. Усвідомивши глобальні небезпеки, світова спільнота робить перші кроки на шляху до «сталого розвитку», який не позбавляє людство майбутнього.

Перегляньте: https://www.youtube.com/watch?v=DMAIpVRY1D4 – шляхи досягнення сталого розвитку

Фізик  Альберт Ейнштейн і філософ Бертран Рассел у 1955 році звернулися до народів світу з маніфестом, в якому гонку атомних озброєнь назвали ядерним безумством.

Як відповідь на цей маніфест виник всесвітній рух учених за мир, роззброєння, міжнародну безпеку і наукове співробітництво. Його назвали Пагвоським рухом (за назвою канадського містечка Пагвош, де в 1955 році було проведено першу конференцію з цієї проблеми).

З того часу світова спільнота усе більше уваги приділяє глобальним проблемам людства, збирає  конференції, розробляє документи, спрямовані на збереження біосфери уцілому.

Перегляньте: https://www.youtube.com/watch?v=1DssgFNrrAo – стратегія сталого розвитку

Перевір свої знання з а посиланням: https://naurok.com.ua/test/join?gamecode=1203322

Код доступу: 1203322


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора