A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад "Мутинський ліцей"
Кролевецької міської ради

Відпочинок на природі

Дата: 23.05.2022 09:52
Кількість переглядів: 162

Закінчується навчальний рік, попереду довгі літні канікули. Береги річок, морів, озер, ставків — чудові місця для відпочинку, а плавання — один із найкорисніших видів руху. Однак не забувай, що відпочинок біля води потребує особливої обережності.

Напередодні літа ми зосередимося на тому, як передбачати небезпеки й уникати їх на берегах водойм, як не розгубитися і надати першу допомогу тому, хто перегрівся чи обпікся на сонці, переоцінив свої сили і кличе на допомогу.

Кожний четвертий потерпілий на воді — це хлопець чи дівчина віком до 16 років.

Безпечний пляж

Передусім слід обрати безпечне місце для купання. Адже не кожна водойма чи ділянка берега підійде для цього.

Чотири «надто небезпечно»

Ось чотири «надто небезпечно», які міжнародна організація Червоний Хрест радить добре пам’ятати всім, хто збирається купатись. Небезпечно плавати, коли:

• ти надто втомлений;

• ти надто далеко від друзів чи від берега;

• тобі надто холодно;

• тобі надто жарко.

3. До чого можуть призвести жарти у воді, наприклад, якщо хтось без потреби кличе на допомогу або нишком підпливає під когось і хапає його за ноги?

Коли діти не вміють добре плавати, вони використовують надувні круги, матраци та автомобільні камери. Але вітер, хвилі і течія можуть підхопити надувний матрац і віднести далеко від берега, а відтак перекинути його

 

До уваги любителів засмагати

Повітряні й сонячні ванни — найпопулярніші види загартовування, а легка засмага свідчить про те, що влітку ти чудово відпочив. Але засмагати треба обережно! Передусім пам’ятай про це, коли збираєшся до моря. Дехто першого ж дня перебуває на сонці забагато часу і цим псує собі решту відпочинку.

Опіки, теплові та сонячні удари — не дивина серед відпочивальників, які нехтують порадою лікарів не ходити на пляж з 10-ї до 16-ї години і збільшувати час перебування на сонці поступово, починаючи з 5—10 хвилин.

Перегляньте: https://www.youtube.com/watch?v=gdsoiEP73Ew - Безпека на воді

 https://www.youtube.com/watch?v=8apdbYw_ReY – Відпочинок на природі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора