A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад "Мутинський ліцей"
Кролевецької міської ради

Спілкування з дорослими. Повага до батьків та вчителів

Дата: 31.01.2022 11:36
Кількість переглядів: 65

СПІЛКУВАННЯ З  ДОРОСЛИМИ 

Знання і вміння, які ви здобудете сьогодні, допоможуть здружити клас, більше дізнатися один про одного, адже зараз ми презентуємо свої родини - унікальні і неповторні. Ви дізнаєтесь,  як будувати взаємини з дорослими  і що  зробити, щоб наш клас став згуртованим, а ваші родини – найщасливішими.

Вправа на знайомство  «Сімейне павутиння». Підготуйте презентацію своєї родини, яку можна розпочати так: «Моя родина — це я, мої тато, мама, брат...» Потім додайте щось цікаве про свою родину

Завжди  важливо  знати,  від  кого  можна  отримати  пораду  чи допомогу  в  різних  життєвих  ситуаціях.  Звісно,  дитина  найперше звернеться до  своїх  батьків  —  тата  або  мами.  Та що  робити,  коли їх немає  поруч  або  потрібна  порада  дорослого  щодо  стосунків  саме  з ними?  У  такому  разі  звернися  до  того,  кому  довіряєш.  Це  можуть бути  старший  брат,  сестра,  тітка,  дядько,  бабуся  чи  дідусь.  Може, в  тебе  склалися  довірливі  стосунки  з  учителем,  шкільним  психологом або тренером,  а може  —  з  батьками твого друга чи священиком.

 Вправа «Дорослі, яким ти довіряєш»

- Назвіть людей, до яких ви звертаєтесь за порадою чи по допомогу (10 пропозицій. Підкреслить дорослих, кожному учню поставити позначку  біля того дорослого, до якого вони передусім звернуться у разі виникнення проблем)

Підсумуйте: «У нашому житті є люди, до яких ми звертаємося по допомогу. Найчастіше це батьки, інші родичі, класний керівник або шкільний психолог.

Перегляньте відео. Жартівливе відео «Обережно, незнайомці!».

http://autta.org.ua/ua/materials/material/Sp-lkuvannya-z-neznayomtsyami/

Поведінка з незнайомцем. Не всі дорослі мають добрі наміри по відношенню до дітей. Є шахраї та злочинці, які можуть образити, або витини злочин по відношенню до дитини. Як правило, дорослі вирішують свої проблеми самі і не потребують допомоги незнайомих дітей. Ми разом пропрацюємо декілька вправ, які допоможуть вам уникнути неприємностей із незнайомцями.

- Вчимося говорити «Ні»

- Тримаємо дистанцію

- Паролі

- Відмовляємося від подарунків та прохання про допомогу

- Вчимося протистояти агресії

Домашнє завдання: прочитати §. Взяти інтерв’ю в учителя про їх роботу.

Інколи вам здається, що у вас забагато обов’язків: щодня ходити до школи, вчити уроки, відповідати біля дошки, писати контрольні. Дехто переконаний, що вчителі поводяться жорстко, задаючи багато домашніх завдань, змушуючи наздоганяти пропущене. Та, може, у таких випадках комусь просто бракує інформації про вчителів, їхню працю і відповідальність?

  •   Яким було б суспільство без учителів?
  •  Як можна віддячити вчителям за їхню працю?

Підсумуйте: «У вчителів складна робота. Але вони її люблять і готові в усьому допомагати дітям».

Завантаженість учителів не означає, що ви не можете звертатися до них у разі потреби. Навпаки, їм буде приємно, що ви стараєтесь і цікавитеся їх предметом. Пригадайте випадки, коли ви посоромились чи полінувалися звернутися до вчителя і мали через це проблеми.

  • Як можна було вчинити інакше.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора