A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад "Мутинський ліцей"
Кролевецької міської ради

Протидія стигмі і дискримінації

Дата: 21.04.2021 11:43
Кількість переглядів: 541

Дискримінація — будь-яка відмінність, виключення, обмеження або перевага, за ознакою раси, кольору шкіри, мови, релігії, політичних або інших поглядів, національного або соціального походження, майнового становища, народження або іншої обставини, і яка має на меті або як наслідок, знищити чи применшити визнання, прав і свобод особистості. 
Стигма - властивість, на підставі якої формується негативний стереотип. Тому практично всі стигми є за своєю суттю стереотипом. Проте не кожний стереотип стигматизується. Проявлятися стигматизація може по відношенню до різноманітних груп населення за станом здоров'я, професією або соціальним становищем, конфесією, віком, статтю, національністю і т. ін.
Соціальна стигматизація (грец. Στíγμα — тавро, клеймо) — негативне виділення суспільством індивіда (або соціальної групи) за якоюсь ознакою з відповідним стереотипним набором соціальних реакцій на цього індивіда (або представників соціальної групи). На стигматизацію впливають забобони, ідеологеми, які історично встановилися у конкретному суспільстві і стали частиною їхнього світогляду. При цьому певні характеристики індивіда не беруться до уваги.
Протидією дискримінації є толерантність — моральна якість, що виявляється в повазі інтересів, почуттів, звичок інших людей. Це терпиме ставлення до думок, що не збігаються з власними, позиціями, віруваннями, терпимість до критики, до поведінки інших. Вона передбачає захист й обґрунтування власної позиції.
Перегляньте:

https://www.youtube.com/watch?v=agR-dc60cOM  – Дискримінація   «Знай свої права»
https://www.youtube.com/watch?v=nad0HU3aFRg -  «Значення моральних цінностей для профілактики ВІЛ. Стигма і дискримінація»

Опрацювати §26
Завдання на вибір: (тема: «Протидія стигмі і дискримінації»)
•    складіть презентацію;
•    напишіть вірш або казку на новий лад;
•    напишіть лист другу;
•    намалюйте  комікс
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора