A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад "Мутинський ліцей"
Кролевецької міської ради

Комітет територіальної організації Профспілки працівників освіти і науки України просить провести роботу щодо підтримки петиції обласного комітету профспілки працівників освіти Житомирщини щодо захисту порушених прав педагогів пенсійного віку.

Дата: 22.01.2021 11:56
Кількість переглядів: 124

СУМСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

КРОЛЕВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

вул. І. Франка, 8,  м. Кролевець, 41300  тел.9-13-46, e-mail: krprofosvita@ukr.net

           19.01.2021   №5  

          Комітет територіальної організації Профспілки працівників освіти і науки України просить провести роботу щодо підтримки петиції обласного комітету профспілки працівників освіти Житомирщини щодо захисту порушених прав педагогів пенсійного віку.

         Звернення про петицію додається.

 

Шановні колеги!

 

 Окремі положення Закону України «Про повну загальну середню освіту»  від 16 січня 2020 року № 463-ІХ , а саме положення статті 22 та підпунктів 1 і 2 пункту 3  Прикінцевих та перехідних положень, якими передбачено норми про припинення безстрокових трудових договорів з педагогічними працівниками, які отримують пенсію за віком, та укладання строкових трудових договорів терміном на рік, а також можливості подальшої роботи педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти, які досягли пенсійного віку та яким виплачується пенсія за віком, лише на основі трудових договорів, що укладаються строком від 1 до 3 років є неконституційними.

Профспілкова освітянська спільнота категорично заперечувала внесення вказаних норм в Закон при опрацюванні вказаного законопроекту і висловила категоричне заперечення у зв’язку з їх прийняттям.

Наразі зареєстровані у ВРУ законопроекти з цих питань не розглянуті, Конституційне подання  від 18 березня 2020 року N 44/18-03 чекає на розгляд, права педагогічних працівників, пенсійного віку продовжують порушуватися.

Задля встановлення соціальної справедливості та соціально-економічного захисту освітян, відповідно до п.6.2 Статуту Профспілки працівників освіти і науки України, Житомирською  обласною організацією профспілки підтримано ініціативу членів профспілки – освітян міста Житомира, якими на порталі електронних петицій Верховної Ради України створено електронну петицію  «Зупинити порушення конституційних прав педагогічних працівників - дискримінації за віковою ознакою». Зареєстровану  14.01.2021 року, наступного змісту: «Зупинити порушення конституційних прав педагогічних працівників - дискримінації за віковою ознакою. Скасувати норми : абзац 3 частини 2 статті 22   та підпункти 1, 2  пункту 3 розділу  Х  Закону України «Про повну загальну середню освіту»  щодо укладення строкових трудових договорів з педагогічними працівниками (в т.ч. керівниками  закладів освіти) які досягли пенсійного віку, як такі що порушують їх право на працю,  не відповідають приписам статей 24 і 43 Конституції України.»

Просимо Вас долучитися до підписання петиції  та залучити освітянську спільноту ваших регіонів.

 

Ознайомитися та підписати петицію можна за посиланням  https://itd.rada.gov.ua/services/Petition/Index/8964?aname=published

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора