Будучи батьками або ж опікунами своєї дитини, ви завжди слугуєте для неї прикладом, тому ваші власні ентузіазм та зацікавленість здатні дійсно допомогти їй прогресувати у плані вивчення англійської. Пропонуємо вам декілька корисних порад від наших викладачів, як саме заохочувати дитину продовжувати навчання вдома.

вивчайте англійську самотужки

Найкращий спосіб побудувати позитивне ставлення до навчання та англійської як мови – почати з себе. Якщо ви відправляєте свою дитину на заняття з англійської, то чому б не приєднатися до неї також? Колективне вивчення англійської – це вдалий спосіб провести ільний час разом зі своїм малям і водночас допомогти їй набути створити хороше ставлення до вивчення й спілкування іншою мовою. Вивчаючи англійську особисто, ви покажете своїй дитині, що метод проб та помилок – набагато кращий, аніж просто завчати заздалегідь підготовлені речення.

співайте разом пісні (або використовуйте YOUTUBE у разі, якщо ви не вмієте співати

Після прослуховування пісні або ж дитячих рим декілька разів, дитина швидко починає рокотати, підспівувати хорові й таким чином набиратися все більшої кількості нових слів. Музика та рима допомагає дитині використовувати повні речення, інтонацію, ритм і темп водночас з набуттям впевненості в такій мірі, якої ми б не змусили її досягнути, якби ми примусово намагалися навчити її цим мовним особливостям.

Завдяки пісням ми також можемо продемонструвати дитині достатньо складні мовленнєві конструкції. Наприклад, «Якщо ти щасливий і ти знаєш це, плесни у долоні». Насправді це включає в себе цілий комплекс граматичних структур, які спочатку можуть здаватися маленькій дитині надзвичайно складними для того, щоб їх вивчити. Пісня ж, з іншого боку, знайомить її з цим комплексом поступово, без тиску й таким чином забезпечує дитині легко впізнаваний контекст.

Переконайтеся, що ігрова консоль або ж PLAYSTATION налаштовані англійською мовою

Кожен електронний девайс, яким ми користуємося передбачає мовні налаштування. Встановлюючи англійську мовою операційного користування вашого телевізора, айпаду, ноутбуку чи телефону ви створюєте умови для того, щоб ваша дитина спостерігала природній англійський контекст кожного разу, коли вона або ж ви ними послуговуватиметеся.

розслабтеся

Не кваптеся засмучуватися, якщо ваша дитина робить помилки або не почала говорити англійською відразу. У процесі вивчення мови мозку необхідно пройти крізь процес декодування і віднайдення потрібних зразків. Відтворення іноземної мови починається лише після тривалого періоду сприйняття на слух та аналізу отриманої інофрмації.

Існують певні очевидні роздуми, що дозволяють припустити, що дітям, які вивчають декілька іноземних мов одразу, треба трохи більше часу, щоб систематизувати отриману інформацію. Тому, наприклад, коли у школі дитина отримує нову інформацію третьою або ж навіть четвертою мовою, зрозуміло, що вона дещо відставатиме від дитини, яка опрацьовує ту саму річ своєю рідною мовою спілкування.

Не переймайтеся, мультилінгвальна дитина незабаром схопить все самотужки, навіть без будь-чиєї допомоги, і також існують докази того, що в подальшому житті здатність говорити більше ніж однією мовою допоможе зберегти пам'ять.