A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад "Мутинський ліцей"
Кролевецької міської ради

Шевченківські дні

Дата: 05.03.2021 11:34
Кількість переглядів: 161

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство. До них належить ім’я великого українського поета Тараса Григоровича Шевченка.

     9 березня 2021 року наш народ і все прогресивне людство відзначають 207-ліття від дня народження Кобзаря.

      З нагоди цього свята в ОЗ «Мутинський ліцей» Кролевецької міської ради проведено заходи, спрямовані на дослідження життєвого і творчого шляху Т.Шевченка, усвідомлення його ролі у становленні і розвитку української мови та літератури, образотворчого мистецтва, формування читацьких компетентностей, удосконалення навичок художнього читання.

   Кращому сприйняттю постаті Кобзаря сприяли книжкова виставка «Я так люблю мою Україну убогу», експозиція картин художника та ілюстрацій до його творів «У нашім раї на землі».

     В умовах складних суспільних процесів актуальним є переосмислення творів пророка. Учні  3-10 класів провели челендж «Шевченкове слово крокує по планеті». У медіатеці  під час тематичних перерв діти переглянули художньо-документальні відеоматеріали про життєпис геніальної постаті, прослухали пісні сучасних виконавців на твори Т.Шевченка.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора