A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад "Мутинський ліцей"
Кролевецької міської ради

Запобігання дискримінації людей за будь-якою ознакою

Дата: 10.03.2021 09:40
Кількість переглядів: 119

Всі ми такі різні,маємо різні смаки, вподобання, інтереси,   але ми всі люди і потребуємо тепла, доброти та любові.

Дискримінація — рішення, дії або бездіяльність, спрямовані на обмеження або привілеї стосовно особи та/або групи осіб за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, віку, інвалідності, етнічного та соціального походження, сімейного та майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками, якщо вони унеможливлюють визнання і реалізацію на рівних підставах прав і свобод людини та громадянина.

Останнім часом пандемія ВІЛ/СНІДу з дивовижною швидкістю поширилася по усьому світу. Відтак ця проблема торкається не поодиноких людей чи певних прошарків соціуму, а всього суспільства: бідних і багатих, іноземців і місцевих жителів, чоловіків і жінок, людей похилого віку, дітей і молоді, людей різних професій, віросповідання й національної належності.
Проблема ВІЛ — це проблема не лише медична, але й соціальна. У ставленні до ВІЛ-інфікованих людей залишається страх заразитися, спричинений незнанням шляхів зараження ВІЛ.
Для того щоб уникнути подібної ситуації, слід знати: що таке ВІЛ, шляхи його поширення й наслідки.
До заходів, що запобігають дискримінації, належать:
•    правовий захист ВІЛ-інфікованих, відповідне законодавство й процедури його реалізації;
•    інформація та освіта населення щодо можливих шляхів зараження ВІЛ;
•    роз’яснення ВІЛ-консультантів, психологів щодо розуміння проблем інфікованих людей. Допомога людям у розумінні того, що з ВІЛ можна жити і що досягнення в галузі лікування дають реальну надію на майбутнє;
•    забезпечення дотримання професійних і етичних норм медичних працівників. У разі виникнення порушень професійної етики слід передбачити адекватні форми відшкодування збитку;
•    забезпечення доступу до медичних препаратів і їх використання для лікування ВІЛ.
Пам’ятайте, що ВІЛ або СНІД — не привід для дискримінації. Люди, що живуть з ВІЛ/ СНІД також відчувають емоції і почуття. Тай люди відчувають себе ізольованими, не отримуючи підтримку, у якій е потреба. Саме толерантне ставлення кожного з нас може змінити думку суспільства на цю проблему.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора