A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад "Мутинський ліцей"
Кролевецької міської ради

Що робити, якщо у вас агресивна дитина - поради психолога

Дата: 11.12.2019 11:51
Кількість переглядів: 181

Як вести себе в момент нападу агресії дитини

Щоб впоратися з агресією дитини, необхідно налагоджувати і зберігати контакт з нею. Зоровий контакт - важливі ліки, завдяки яким ви даєте своїй дитині любов. При зоровому контакті ви прихильно дивитеся на дитину, а дитина дивиться на вас.

Візуальний контакт з нею легкий і звичайний, як наприклад, коли ви дивитеся на немовля, яке у відповідь вам посміхається. Правда, він може бути дуже складним.

Коли ваша дитина злиться на вас і шумно висловлює власну лють, а у вас проблеми і ви відчуваєте що ще крапля - і ваше терпіння лопне, то й думати не хочете про те, щоб з любов'ю дивитися її в очі. Але зробити це потрібно за себе і дитину. Так як це надзвичайно важко, під час обурених спалахів дитини вам потрібно буде розмовляти з собою. Тобто заспокоювати себе.

Це, безсумнівно, допоможе не втратити самоконтроль, навіть в стані злоби. Коли ви в розгніваному стані, важко переконати себе в цьому. Однак, це єдиний метод навчити її керувати власною люттю. Ця розмова з собою вам, безсумнівно, допоможе налагодити дружній візуальний контакт з нею у цей важкий, принциповий момент.

Фізичний контакт

Коли агресивна дитина не хоче входити в візуальний контакт, то є ще фізичний. Вивчення показують, що деякі дітки мають досить багато таких контактів, які здатні поповнювати їх емоційність. Коли всім відмінно і славно, то він сприймається дітками та батьками як заслуга. У тяжкі дні фізичний контакт стає порятунком.

Коли дитина розгнівана, вона так поглинена своїми думками, що втрачає орієнтацію і не розуміє, що відбувається навколо. У такі періоди ласкаві, легкі, швидкі дотики допомагають. Правда, якщо агресивна дитина ще розгнівана на вас, то краще обійтися без фізичного контакту, поки вона не спочине.

Будь-якій дитині необхідно приділяти час. Причому приділяти дуже багато часу, щоб вона знала, що вона найважливіша людина для вас у всьому світі. Щоб впоратися з гнівом дитини, потрібно для початку знати, який він сам. А потім вже застосовувати характерні способи.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора